GSMArena blog recenzirao Nokia Lumia 930 uređaj

gsmarena_005

GSMArena, ponajbolji blog što se recenzija smartfona tiče, je objavila svoje mišljenje o Nokia Lumia 930 uređaju kroz vrlo detaljnu i iscrpnu recenziju. Ovaj uređaj su kao što je i pticama na grani jasno su naveli kao svjetsku verziju Nokia Lumia ICON uređaja koji je nešto prije 930 predstavljen za američkog Verizon operatera. Dok ga povezuju s Lumijom 925 radi svojeg aluminijskog kućišta, po njima je uređaj veliki korak naprijed s čime se slažem. Kao glavni nedostatak navode izbacivanje utora za microSD memorijske kartice, nemogućnost snimanja 2K videa te korištenje Snapdragon 800 naspram nešto novijeg Snapdragon 801. Dok se slažem da bi jedan top model trebao imati utor za microSD, snimanje videa u 2K kvaliteti te Snapdragon 801 su zaista suvišan komentar jer je uređaj temeljen na ICON-u koji je nastao puno prije nego li je 930 objavljena. Negativnija je stvar kašnjenje s predstavljanjem ovog modela s obzirom na hardver. Kao veliki plus navode i WP8.1 os koji je po njima ali i mnogima postao dostojan konkurent trenutno vodećim Android i iOs platformama. Pohvalili su izvrstan Clear Black zaslon, kao i vrlo moćnu 20 MP kameru ali ih je razočarala baterija, odnosno autonomija uređaja na njoj.

battest

Prema njihovom testu, Lumia 930 će s 2420 mAh imati 46 sati autonomije što će omogućiti po jedan sat razgovora na 3G mrežama, 1 sat gledanja videa te 1 sat surfanja internetom. Baterija je Lumiji 930 omogućila 16:40 sati razgovora, 4:57 sati surfanja internetom, te 5:48 sati gledanja videa. Ovi rezultati upućuju na to da je WP8.1 potrebno dodatno ugoditi kako bi se poboljšala autonomija ovog uređaja.

S obzirom na navedeno, GSMArena i dalje stavlja Lumiju 1520 kao top model Lumia uređaja. Sve jedno su poentirali kako je Lumia 930 lijepo dizajniran uređaj vrijedan pogleda te da je vidljiv korak naprijed u odnosu na prethodne modele. Cijelu recenziju pročitajte na GSMArena blogu.

Naravno, treba pričekati dok nam Nokia Hrvatska (Mobis) ne pošalje uređaj na recenziju pa ćemo onda vidjeti o čemu je stvarno riječ :).