Microsoft otkazao ‘McLaren’ uređaj

2016-McLaren-P13-34

Više izvora potvrdilo je WPCentral blogu kako je Microsoft otkazao razvoj nadolazećeg ‘McLaren’ uređaja koji bi trebao koristiti 3D-Touch tehnologiju i MixView sučelje. Odluka je donešena prije par tjedana, a razlozi otkazivanja variraju od velikih troškova do Microsoftove nesposobnosti podizanja 3D-Touch tehnologije na korisnije razine.

Zajedno s McLarenom, Microsoft je trebao predstaviti i phablet uređaji koji bi imao istu tehnologiju kao McLaren. Podrška za ovu tehnologiju već je integrirana u WP8.1 OS, a Update 2 nadogradnja je trebala omogućiti ove opcije.

Tom Warren McLaren 3dtouch

Microsoft je ovim potezom ugrozio svoju liniju flagship proizvoda za ovu godinu jer je McLaren trebao biti najjači predstavnik Lumia obitelji za ‘božićni kvartal’. Tom Warren, autor The Verge portala za Microsoft vijesti, na Twitteru je objavio kako je Microsoft odustao od McLarena, ali ne od 3D-Touch tehnologije te da ćemo uskoro vidjeti nove Lumia flagshipe.

Osim otkazivanja uređaja, Microsoft je jučer najavio otpuštanja 18 000 zaposlenika, prodaju MixRadio usluge te odbacivanje običnih telefona, Asha uređaja te Nokia X uređaja s Androidom.