Microsoft privremeno zaustavio isporuku Lumia cyan nadogradnje za uređaje s WP8.1 Developer Preview softverom

microsoft wp81 dev preview roll back

Vlasnici Lumia uređaja s WP8.1 Developer Preview verzijom softvera koji koriste BitLocker zaštitu su iskusili poprilične probleme prilikom nadogradnje uređaja na Lumia Cyan softver. Isto tako su se neki korisnici požalili na određene probleme pri radu uređaja nakon instaliranja Lumia Cyan softvera, poput potrošnje baterije i slično. Microsoft se sada i službeno oglasio prvenstveno glede problema s BitLocker zaštitom te preporučio tim korisnicima Lumia uređaja s developer Preview verzijom softvera da prije instalacije Lumia Cyan softvera vrate svoje Lumije na službeni softver putem, odnosno WP8.

Trenutno je obustavljena isporuka Lumia Cyan nadogradnje za sve Lumia uređaje s WP8.1 Developer Preview softverom dok se problem s BitLocker zaštitom ne riješi.

Vraćanje softvera možete napraviti uz pomoć Nokia Software Recovery Tool programa kojeg možete preuzeti ovdje. Isti postupak možete napraviti uz pomoć Nokia Software Updater For Retail programa što je opisano ovdje.

Za sada nije jasno da li svi koji imaju WP8.1 Developer Preview trebaju vratiti svoje uređaje na prethodni službeni softver (WP8) ili se ovo odnosi samo na korisnike koji imaju BitLocker zaštitu. Naša je preporuka da pričekate još koji dan kada bi mogli imati više informacija glede problema oko nadogradnje.

 

 

Via