Nokijin projekt Crystal je plan predstavljanja novih uređaja za HERE odjel

Nokia nova stranica

Do sada smo u nekoliko navrata pisali o budućem usmjerenju Nokije te njenim poslovnim planovima koji se također tiču razvoja različitih uređaja za široke mase. Prema posljednjim objavama za posao vidjeli smo kako će budući uređaji biti uglavnom plasirani pod HERE brandom, a čak je osnovan poseban brand imena “Everyday Adventures” pod kojim će se plasirati uređaji i usluge potrebne za njihovo funkcioniranje. Najvjerojatnije neće bi riječ o smartfonima već o dodatnoj opremi poput pametnih satova, narukvica i naočala koji će biti povezani s lokacijskim i navigacijskim softverom HERE odjela. Kako prenosi NPU blog iz svojih izvora, Nokia je prije prodaje odjela zadržala određene vrhunske dizajnere iz Odjela za uređaje i usluge poput Peter Skillmana, Hans Peter Brondmoa i Axela Meyera koji su sada dio HERE odjela. Isto tako ih je dobar dio prešao pod Technologies tim.

Također se pojavila informacija kako bi Nokia uskoro mogla početi raditi na ponovnom predstavljanju novoga hardvera što je dio do sada nepoznatog projekta Crystal. Još jedna potvrda tome dolazi iz novog oglasa za posao kojeg je objavila Nokia u kojem se traži novi voditelj industrijskog dizajna. Za sada nije poznato hoće li Nokia svoje uređaje označiti s Nokia logom s obzirom da na taj logo prava trenutno polaže Microsoft nakon prodaje odjela za uređaje i usluge sve do kraja 2015. godine, no kako budući uređaji neće biti smartfoni to ne bi trebalo biti dovedeno u pitanje.

Nokia je već predstavila Android Launcher, radi na Android kamerama, a sada će zanimljivo biti vidjeti što nam novo sprema od nosivih uređaja te hoće li oni biti kompatibilni s WP platformom.

Via