Pojavili se prvi problemi na Nokia Lumia 930 uređaju?

Lumia-930

Današnji mobiteli postali su vrlo složeni uređaji kako po specifikacijama tako i softverski te se s obzirom na to podložni problemima. Toga nije lišena ni Nokia Lumia 930 kojoj su se u ranom startu pojavili problemi.

Polagano raste dostupnost Lumije 930 na svjetskim tržištima te se određen broj vlasnika požalio na nekoliko problema. Neki korisnici na WPC forumu žalili su se na ljubičastu nijansu zaslona, ali više su zabrinjavajuće pritužbe na zagrijavanje samog mobitela.

Jedan korisnik prvi je put primijetio to tijekom postavljanja mobitela, ali je problem nastavljen i kod surfanja Internetom te čak slanja SMS poruka. Izgleda da slučaj nije izoliran već se više vlasnika žali na isti problem, dok opet dobar dio vlasnika javlja kako nemaju sličnih problema.

Neki misle da je razlog u aluminijskom kućištu, odnosno da se više zagrijava nego polikaronat. Kao riješenje se navodi famozni hard reset mobitela, dok je Microsoft pustio najnovije ažuriranje kako bi otklonio problem zagrijavanja mobitela.

Kada se poveća broj prodanih uređaja preciznije ćemo znati je li riječ o određenoj seriji koja je neispravna te hoće li problem biti softverski uklonjen.

 

Raspravu možete pogledati na WPCentral stranicama.