Službeno predstavljena Nokia Lumia 530 i Coloud Bang zvučnik (MD-1c)

Nokia-Lumia-530-power-jpg

Nokia je upravo vrlo tiho predstavila Nokia Lumia 530 uređaj, koji dolazi kao nasljednih ultra popularne Lumije 520. Ovaj uređaj je donio očekivano smanjenje hardverskih komponenti kako bi se dodatno spustila cijena i tako uređaj približilo širim masama. Kao i Lumia 630 ovaj uređaj dolazi u Dual SIM i Single SIM izvedbi a također je izgubio kapacitivne kontrolne tipke koju su sada softverske i smještene unutar zaslona, fizičku tipku kamere te senzore za blizinu ali i ambijentalno osvjetljenje.

 

Nokia-Lumia-530-colours-jpg

Uređaj je dizajniran mladenački, blago zaobljen na svojim rubovima a izmjenjive maske koje se vrlo lako skidaju dolaze u narančastoj, zelenoj, bijeloj i crnoj boji. Na prednjoj strani se nalazi 4 inčni LCD zaslon FWVGA (854 x 480) rezolucije, a ispod njega se krije četverojezgreni Snapdragon 200 procesor čije jezgre kucaju na taktu od 1,2 GHz. Uređaj ima 512 MB RAM-a te 4 GB interne memorije koja se može proširiti s microSD karticama do 128 GB. Na stražnjoj strani se uz otvor za zvučnik smjestila 5 MP kamera fiksnog fokusa veličine senzora 1/4 inča te standardne aperture od f/2,4.

Nokia-Lumia-530-power-jpg

Na gornjoj strani se nalazi 3,5 mm utor za slušalice dok se na donjoj strani nlazi klasični microUSB utor za punjenje i prenošenje podataka. Ovu Lumiju će kao i svoju prethodnicu napajati izmjenjiva NL-5J baterij akapaciteta 1430 mAh koja će joj omogućiti do 10 sati razgovora na 3G mrežama.

 

Pogledajte kratak službeni demo video

Youtube

 

Nokia-Lumia-530-apps-jpg

Nokia Lumia 530 će pokretati Windows Phone 8.1 nadogradnju s Lumia Cyan softverom a imati će dostupne sve WP aplikacije potrebne za svakodnevno uživanje i korištenje kao što su  OneDrive, Microsoft Office, Mix Radio, Instagram, Skype, Shazam te mnoge druge. Zanimljiva je i ponuda dodatne opreme za Lumiju 530 u vidu zaštitnih maski s prednjim poklopcem (CC-3087) koji će štititi zaslon od ogrebotina.

Nokia Lumia 530 bi se trebala početi prodavati na određenim tržištima već kolovozu po cijeni od 85€ (647 kn) za Single SIM i 100€ (761 kn) za DualSIM model, naravno bez uračunatog poreza i dodatnih izdataka.

Detaljnije specifikacije uređaja potražite na službenim Nokia stranicama.

 

Nokia-Lumia-530-MixRadio

Uz uređaj je predstavljen i Nokia MD-1c zvučnik naziva Bang kojeg je za Nokiju napravila tvrtka Coloud. Ovaj zvučnik elegantnih dimenzija (75x51x17, 96 grama) ima punjivu bateriju koja će mu omogućiti sviranje glazbe do 8 sati a dolazi u naračastoj, zelenoj i crnoj varijanti. S uređajem se povezuje putem 3,5 mm utora. Zvučnik bi trebao koštati svega 19€ a na tržište će doći u narednim tjednima. Detalje potražite ovdje.

Coloud-Bang-MD-1C-hero-1