Video: Koncept Nokia Lumia X uređaja s Canon PureView kamerom i Android L platformom

Nokia X android 1

U zadnje vrijeme bilo je dosta razgovora o Nokiji i njezinim daljnjim razvojem Android telefona. Nedavno su puštene glasine da se možda radi na Nokia Lumia high-end telefonu koji će pokretati Android platformu, iako se može teško takvo što zamisliti. Iako na blogu ne objavljujemo često koncepte već se nekako volimo prikloniti realnim uređajima, poneki nam upadne u oko.

Nedavno su objavljene vrlo realne renderirane fotografije budućeg Nokia Lumia 830(?) uređaja koji na njima izgleda poprilično zamamno (ispod).

 

 

Sada su objavljene nove renderirane fotografije ali ovoga puta konceptnog uređaja Nokia Lumia X koji bi trebao pokretati Android L OS. Koncept je temeljen prema glasinama o potencijalnoj Lumiji s androidom.

Nokia X android 2

Ovu ideju za Android Nokia Lumiu dizajnirao je Vishal Bhanushali, koji je također nedavno stvorio iPhone 6 Pro viziju. Njegova Nokia Lumia X također ima Canon tehnologiju fotoaparata. Mobitel se temelji na fabula dizajnu sa zaobljenim rubovima i ravnim leđima. Izgleda malo širine, ali u isto je vrijeme elegantan i lijep.

Mobitel ima 20-megapikselnu PureView Canon stražnju kameru, sa Xenon i LED bljeskalicom. Što se boja tiče mogle bi biti u atraktivnim nijansama ljubičaste, plave i srebrne. Da bi stvari bile još lakše zamisliti, dizajner također je stvorio kratki video koji pokazuje u Nokia Lumia X Android L concept.

Kada pogledate video ispod biti će interesantno čuti vaše mišljenje o ovom Nokia Lumia Android L mobitelu. Da li stvarno želimo ovakav Nokia Lumia X dizajn, i je li to blizu onome što bi voljeli vidjeti kao pravi Nokia Lumia Android telefon?