WP8.1 GDR1 podržava aplikacije za maske uređaja, nadogradnju pomoću MicroSD kartice i pametnije Poruke i Poštu

stražnja maska

NokiaPowerUser blog nastavlja donositi infomracije vezane uz Windows Phone 8.1 GDR1 nadogradnju. Novosti koje donosi GDR1, uz stvaranje mapa na početnom zaslonu i podršku za VoLTE, je mogućnost kreiranja aplikacija za dodatnu opremu
od strane proizvođača. Time proizvođači mogu napraviti pametne preklopne maske kao kod LG G3 uređaja ili možda cijelu pametnu masku kao The Other Half opcija na Jolli.

Srednja pločica Trgovine na početnom zaslonu bit će živa pločica na Windows Phone 8.1 GDR1 OS-u. Proizvođači će moći mijenjati raspored pločica na početnom zaslonu na svojim uređajima (prije je to postavljao Microsoft). S WP8.1 GDR1 OS-om dolazi i pametnija aplikacija Poruke gdje će susatv prepoznavati određene subjekte poput broja telefona, datuma i slično te prema njima nuditi dodatne opcije. Isto će se primjenjivati i u e-pošti.

Proizvođači će moći birati žele li koristiti MicroSD karticu prilikom nadograđivanja uređaja te će biti u mogućnosti izostaviti opciju ‘automatskog traženja ažuriranja’ na uređajima. Prisutne su i promjene u radu s glasovnom poštom.

Obajvljeni su i hardverski zahtjevi za WP8.1 GDR1.