#HERE će pružati usluge navigacije i lokacije za #Samsung Gear S pametni sat

Gear_S_front_black_2

HERE je danas službeno objavio kako je ušao u partnerstvo sa Samsungom kojem će omogućiti korištenje svojih mapa i navigacijskih usluga za nove Samsung Gear S pametnom satu. Na taj način se HERE polagano odvaja od uskog kruga djelovanja samo na WP uređajima te postaje dostupan i korisnicima Samsung, odnosno Android uređaja.

Na Samsungovom pametnom satu su HERE karte i usluge inkorporirane u aplikaciju Navigator koja nudi korisnicima uslugu turn-by-turn navigacije i izračunavanja ruta putem javnog prijevoza. Aplikacija može nuditi navigaciju kao i pretraživanje sadržaja na kartama vanmrežno s obzirom da su mape pohranjene direktno na uređaj.

Također je HERE predstavio i HERE (Beta) aplikaciju posebno dizajniranu za Samsung Galaxy smartfone s kojom se Gear S može dodatno upariti. Putem te aplikacije će biti moguće dodatno povećati broj usluga u smislu prethodnog određivanja rute kao i plana putovanja javnim transportom. Uz to aplikacija omogućava Galaxy smartfonima kompletnu besplatnu vanmrežnu glasovnu navigaciju za gotovo 100 država svijeta a moći će se preuzeti putem Samsung GALAXY trgovine. Zahvaljujući licenci koju je Samsung potpisao s Nokijom, HERE mape će biti ekskluzivno dostupne na Samsung Galaxy uređajima.

devices

Izgleda kako se Samsung dobro zamjerio Google-u kada je na svij Tizen sat postavio suparničku navigaciju. Isto tako ovim potezom se HERE otvara svijetu i prestaje biti ekskluziva za WP platformu čime ponovno stavlja Samsung u izvrsnu poziciju (barem što se navigacije tiče). Ostaje nam vidjeti kako funkcioniraju karte na Androidu te jesu li podjednake kao i na Nokia Lumia uređajima.

Više o HERE kartama za Samsung Gear S kao i Samsung Galaxy uređaje pročitajte ispod.

http://360he.re/here-samsung-gear-tizen

http://360he.re/here-samsung-galaxy-android