Irski operator Three odabrao Nokia #Networks za nadogradnju i poboljšanje mreže

image

Irski operator Three i Nokia Networks ili bivši NSN postigli su dogovor oko nadogradnje i poboljšanje 2G i 3G mreže. Radovi na implementaciji novih tehnologija i hardvera trebali bi početi u rujnu a završiti do 2017. godine, dok bi korisnici Three mreže trebali osjetiti poboljšanja i prije službenog završetka radova.

Kako stoji u izvješću za medije Three želi nakon nedavne kupnje irskog O2 operatera poboljšati postojeću mrežu za što je Nikia Networks najbolji odabir.

David Hennessy, tehnički direktor Three operatera, komentirao je: “Nokia Networks je naš partner od 2004, a mi smo oduševljeni proširiti partnerski odnos kako bi našu mrežu podigli na višu razinu. Mi želimo postati vrhunski operater u Irskoj a to ćemo učiniti tako što ćemo našim korisnicima omogućiti najbolju uslugu. ”

Nokia Networks će pružiti jedinstvenu Ran platformu temeljenu na velikom kapacitetu te  stabilnim i energetski učinkovitim Flexi Multiradio 10 baznim stanicama za 2G i 3G mrežu. Također će modernizirati jezgrene mreže sa svojim Liquid Core based Open Mobile Softswitch (MSS) i Open Media Gateway (MGW), kao i pružiti Data Management program za pretplatnike.

Nokia Networks