Microsoft uklanja više od 1.500 lažnih aplikacija iz Windows i Windows Phone Trgovine

wp store

Microsoft je napokon priznao da i u njegovoj trgovini aplikacija postoje takozvane „spam“ ili lažne aplikacije, koje nažalost nekome odnesu novac kupujući ih te povećaju podatkovni promet. Microsoft je odlučio promijeniti svoju politiku prema tome te se uhvatiti u koštac s tim problemom.

Izgleda da od ovoga ne bi bilo ništa da se nije prošli tjedan pojavila lažna aplikacija VLC player koja se trebala kupiti. Aplikacija je dugo bila prisutna u trgovini sve dok nije stiglo dosta žalbi korisnika trgovine.

Nakon toga se konačno i Microsoft pokrenuo te je dao slijedeću izjavu :

„Nastojimo da Windows Trgovina bude lijepo iskustvo za kupce, a također dostupno najširoj publici te programerima. Na temelju povratnih informacija kupaca i programera nedavno smo poduzeli radnje kako bi korisnicima otkriti lažne aplikacije te ima poboljšali iskustvo u Trgovini. Programerima se daju jasne smjernice a i nama je zadaća prepoznati, revidirati i ukloniti problematične aplikacije. Svjesni smo da imamo dosta posla, ali naša politika je uspostaviti ravnotežu između mogućnosti programera na izradi kvalitetnih aplikacija koju naši kupci očekuju.“

Microsoft blog