Može li HTC One M8 za WP biti prijetnja Nokia Lumia 1520 i Lumia 930 uređajima?

HTC one m8 wp

HTC je predstavio svoju perjanicu HTC One M8 ali s Windows Phone platformom gdje bi trebao napraviti dosta pomutnje i pokušati pridobiti određeni broj korisnika trenutno treće platforme za smartfone. Iako se hardverski nešto razlikuje od Android verzije, M8 ima jednako metalno kućište koje bi oglo očarati mnoge. S obzirom na dijagonalu zaslona od 5 inča, HTC bi mogao možda oslabiti prodaju Lumije 530, ali zasigurno odvući potencijalne kupce Lumije 1520. Međutim, postoji nekoliko segmenata gdje Lumije ipak ne moraju strahpvati od HTC-a. Premda M8 ima četverojezgreni Snapdragon 801 procesor koji je nabrijan na 2,3 GHz, Lumia 1520 i Lumia 930 imaju Snapdragon 800 procesor koji sa svojih 2,2 GHz su podjednako moćni. Nadalje, Lumia 1520 i 930 imaju vrlo kvalitetne 20 MP kamere, s Zeiss optikom, optičkom stabilizacijom i dobrim softverom koje su u startu bolje od dvostruke 4 MP stražnje kamere. Jedina prednost HTC-a je 5 MP prednja kamera koja če očarati sve ljubitelje selfija.

htc_one_m8_w2

Valja napomenuti kako je i kamera softver u vidu Nokia Camera aplikacije poprilično na strani Nokia Lumia uređaja premda HTC Camera aplikacija ima svojih prednosti i isto tako poprililan broj opcija.

Na strani Lumije 1520 i 930 su dakako kvalitetni zasloni s Clear Black polarizirajućim filterima te super osjetljivost na dodir.

 

htc_one_m8_w4

Ono gdje HTC M8 for Windows Phone ima donekle prednost, osim HTC BoomSound-a i prednjih zvučnika, je u kvalitetnoj dodatnoj opremi u vidu zaštitne maske s vrlo zanimljivim prikazom informacija kroz rupičasti prednji pokrov.

Međutim, najveća prednost Lumia 1520 i 930 uređaja je što će HTC One M8 WP na globalno tržište doći tek krajem ove godine, a na naše prostore možda i kasnije.

 

Youtube

 

Definitivno je dobro za WP svijet imati kvalitetnu konkurenciju i to ne samo u vidu kineskih i indijskih proizvođača kako bi svijet bio još “šareniji”, ali kako bi Microsoft Mobile (odnosno nekadašnja Nokia) imao još kvalitetnije i reprezentativnije uređaje. Sve skupa bi to bilo bolje i za nas, krajnje korisnike i kupce uređaja, jer bi uz veću ponudu različitog hardvera vjerojatno i cijena bila konkurentnija.

Kakva su vaša razmišljanja o HTC One M8 for Windows Phone uređaju (da to mu je puno ime i prezime), i može li on ugroziti prodaju Nokia Lumia 930 ili pak Lumia 1520 uređaja jednom kada osvane na europskom tržištu?