U 5 dana prodano 547 000 Nokia XL 4G uređaja

Nokia XL 4G 1

Microsoft je krajem srpnja za kinesko tržište predstavio Nokia XL 4G uređaj koji je imao pomalo drugačije specifikacije od ranije predstavljene Nokije XL za globalno tržište. Novi četverojezgreni procesor, 1 GB RAM-a, podrška za LTE mreže te nešto manja masa (158 g u odnosu na 190 grama)  učinili su ovaj uređaj vrlo poželjnim.

Druga najveća kineska trgovina smartfona Jingdong je objavila podatak kako su u samo 5 dana ekskluzivne promocije prodali 547 000 komada najvećeg predstavnika X serije uređaja. Da stvar bude još bolja, u prvom danu prodaje 210.000 ljudi je naručilo Nokiju XL 4G.

Iako ove brojke i nisu nešto impresivne valja naglasiti kako je riječ o uređaju koji je službeno otpisan te će biti podržan narednih 18 mjeseci nakon čega će se Nokia X serija uređaja i usluga kompletno ugasiti. Da se podsjetimo, ovu odluku je putem internog memoranduma proširila Jo Harlow, voditelj odjela mobilnih uređaja u Microsoftu, a sudbinu X serije dijele Nokia Asha i ostali s40 uređaji.

Nokijin android koji je imao popriličnu šansu raširiti se je doživio istu sudbinu kao i MeeGo. Očito Microsoft, što je i logično, nije ljubitelj tuđih programskih rješenja.

Via