Video: Microsoft u promo videu ponovno otkrio novu veličinu pločica (4×4 najmanje)

Lumia 630 4x4

Microsoft je u posljednjem promo videu za Windows Phone 8.1 nadogradnju otkrio (možda prerano) novu veličinu pločica. Nova veličina pličica bi trebala biti velika poput 4 najmanje pločice, odnosno 4×4 najmanje pločice, a biti će dostupna za sve WP8 uređaje.  Video je napravljen za poljsko tržište te jako dobro promovira sve mogućnosti posljednje nadogradnje.

Youtube

 

Također je novu veličinu pločica otkrila i Nokia US s poljednjom reklamom za Windows Phone 8.1 nadogradnju na Nokia Lumiji 925. Prikaz je osmišljen u stilu popularnog covera za Pink Floyd album, a na zaslonu Lumije 925 se također može vidjeti nova veličina pločice (4×4 najmanje pločice).

nokia us 925 4x4

 

Za sada nam je poznato kako nova veličina nije dostupna kroz službenu WP8.1 nadogradnju a sljedeći tjedan kada postane dostupna GDR1 Developer Preview nadogradnja ćemo vidjeti da li ona nosi ovu novu opciju.

Iskreno, trenutno ne vidim potrebu za tolikom pločicom, a ako je i budem koristio za neku aplikaciju sigurno neće biti smještena u samom vrhu uređaja jer će zauzimati dragocijen prostor. Kakva su vaša razmišljanja?