Video: Što nam donosi Update 1 nadogradnja Windows Phone 8.1 platforme

Nokiamob update 920

Microsoft je putem Developer Preview programa pustio Update 1 nadogradnju za Windows Phone 8.1 platformu. Nadogradnja je kroz Developer Preview program dostupna za sve Lumia i ostale WP uređaje (osim HTC 8X) istovremeno premda su uočene određene pogreške prilikom instaliranja koje Microsoft pokušava otkloniti.

Nadogradnja donosi nekoliko noviteta među kojima je najpopularnije kreiranje mapa direktno na početnom zaslonu. Riječ je o svojevrsnim živim mapama s obzirom da unutar njih se prikazuju sve informacije koje neka živa pločica aplikacije može prikazivati. Moguće je i dodijeliti naziv pojedinog foldera u koji može stati preko 18 pločica.

Živi folderi

Druga novost je označavanje nekoliko poruka unutar razgovora te mogućnost njihovog prosljeđivanja putem poruke.

U postavkama za Internet i dijeljenje je sada moguće dijeliti internet putem Bluetooth veze, dok se do sada isto moglo raditi ali samo putem WiFi veze.

wp_ss_20140805_0011

Pločica trgovine je dodatno obogaćena u svojem većem obliku (srednja veličina) te prikazuje novitete u trgovini. Prikazivanje noviteta je moguće kontrolirati unutar postavki trgovine a izmjena sadržaja žive pločice se može obavljati samo kada ste spojeni na WiFi vezu.

Trgovina

Alarm sada ima mnogo bolju “snooze” opciju koja omogućava odgađanje alarma od 5, 10, 20, 30 minuta pa do jednog sata.

alarmi

Novost je i App Centar koji slično kao i Kids Corner omogućava korištenje unaprijed određenih aplikacija kada je opcija uključena. Aplikacije je moguće odabrati unutar App Centra a moguće je i odrediti korištenje tipki i kontrolnih tipki. Iz App centra se izlazi duljim pritiskom na tipku za paljenje/gašenje te swajpanjem na desno.

Novost je i u postavkama za jezik označavanje opcije za bolje razumijevanje izgovorenih glasovnih naredbi za nenativne govornike engleskog jezika.

Jezik postavke

U opciji za datum i vrijeme je dodana nova opcija za automatsko postavljanje vremenske zone.

Datum i vrijeme

IE11, ili Internet Explorer 11 je dobio mnoga poboljšanja u vidu boljeg prikazivanja stranica te je mnogo brži i pouzdaniji. Sada otvara i stranicu Slobodne Dalmacije 🙂

slobodna IE11 copy

 

Pogledajte video u kojem su prikazani noviteti koje donosi Update 1 nadogradnja

Youtube

 

 

Ukoliko primijetite još neke novitete obavijestite sve nas putem komentara.