Windows Phone 8.1 racionalnije troši bateriju od Androida, a Internet Explorer 11 bolji je od Google Chromea prema nekim testovima

htc_one_m8_w2

Portal Ars Technica objavio je recenziju HTC One (M8) for Windows uređaja u kojoj je iznio zanimljive podatke o razlici između Windows Phone 8.1 i Android operativnog sustava na istom hardveru.

Microsoft je s Windows Phone 8.1 OS-om besplatno ponudio OS partnerima i omogućio im korištenje istog hardvera kojeg su koristili na Android uređajima za Windows Phone 8.1 uređaje. Prvi koji se odlučio ponuditi isti uređaj na dva različita OS-a je HTC s modelom One (M8) koji je dostupan s Androidom, ali i s Windows Phone OS-om.

battery One HTC M8

Zahvaljujući ovom uređaju moguće je direktno usporediti ponašanje dviju platformi na istom hardveru. Prema testu Ars Technice, HTC One s Windows Phoneom ima bolje trajanje baterije od One verzije s Androidom. U testu pretraživanja interneta preko WiFI veze One s Windows Phoneom izdržao je 974 minute dok je One s Androidom izdržao 755 minuta, tj. skoro četvrtinu manje od Windows verzije.

sunspider

Internet Explorer 11 na HTC One uređaju s WP8.1 OS-om ostvario je bolje rezultate u SunSpider testu od Chrome pretraživača na One uređaju s Androidom. U testovima Octane i Kraken Chrome je dao bolje rezultate.

U zaključku recenzije Ars Technica hvali bateriju, zaslon, konstrukciju te Dot View masku za HTC One (M8) for Windows uređaj dok su slabe točke uređaja nedostatak tipke za okidanje fotografija te klizavost uređaja.