50% aplikacija s WP Trgovine preuzeto putem uređaja s Windows Phone 8.1 OS-om; igre najpopularnija kategorija, SAD najveće tržište, a mikrotransakcije najisplativiji način monetizacije aplikacija (rujan 2014.)

WP Trends

Microsoft je na službenom Windows (Phone) blogu objavio trendove u Windows Trgovinama tijekom rujna (9.mjesec) ove godine. Članak je započet s adoptacijom pojedine verzije platforme pa su tako izneseni podaci kako se 50% preuzimanja s WP Trgovine odvija putem uređaja s Windows Phone 8.1 OS-om. Windows Phone 8 uređaji preuzimaju oko 45%, a Windows Phone 7.x uređaji su zaslužni za 5% preuzimanja iz Trgovine.

Najpopularnija kategorija aplikacija prema preuzimanjima su igre koje čine skoro 30% svih preuzimanja. Alati su na drugom mjestu s nešto više od 20% preuzimanja dok treće mjesto pripada glazba+video sekciji.

Najzastupljenije države

Prema preuzimanju aplikacija SAD je najveće Windows Phone tržište te 12% aplikacija preuzima se na uređaje s ‘američkom’ regijom telefona. Drugo tržište prema broju preuzimanja je Kina s 9% nakon koje slijedu Indija s 8% i Brazil s 7%. Na petom mjestu je Ujedinjeno Kraljevstvo s 6%, šesta je Rusija s 5%, a isti postotak zauzima i Italija.

stats-6

Po pitanju monetizacije aplikacija, izdavači aplikacija najviše će zaraditi ako u svoje aplikacije integriraju model mikrotransakcija ili na engleski ‘In-app purchases’. 45 od 50 najisplativijih aplikacija na Trgovini radi na principu mikrotransakcija.

stats-7

Više informacija o Windows Phone i Windows Trgovini možete pronaći na službenom blogu.