Dragi iPhone 6 korisnici dobrodošli u 2012. godinu :)

iphone 6 920

Pred predstavljanje novog iPhone 6 uređaja cijela je sjeverna hemisfera ustreptala, a čak se i planet Zemlja brže zarotirao kako bi se ubrzalo odbrojavanje do početka događaja. Međutim, sa svim curenjima informacija mogli smo već naslutiti da će Apple pregaziti svaku dosadašnju riječ ali i glave svojih poklonika i predstaviti 4,7 i 5,5 inčne uređaje. Tako i bješe, tresla se brda i rodila se dva miša. Kada su objavljene hardverske specifikacije uređaja na licima korisnika Android uređaja se razvio popriličan osmjeh. Nije im trebalo dugo pa da svojim neistomišljenicima pošalju pozdravnu poruku „Dobrodošli u 2012. Godinu“. Odmah su uspoređene nove opcije koje Apple nudi svojim iPhone 6 uređajem sa Nexus 4 uređajem iz 2012. godine.

iphone6 nexus 4

Nije trebaklo dugo čekati na sličnu provokaciju Nokia fanova koji su novi iPhone 6 usporedili s Lumijom 920 koja je također iz 2012. godine a nudi podjednake opcije korisnicima kao i novi Apple-ov top model. premda na prvi pogled i nije moguće uspoređivati ovadva uređaja, no kad pogledate usporedbu opcija onda se dođe do iznenađujuće interesantnih podataka (opcije uspoređene na naslovnoj fotografiji).

Nastranu šalu, iPhone ima vrhunski dizajn (doduše nalikuje malo na Lumiju 925 o čemu se vode polemike na stranim forumima), tanko metalno kućište (ima kineskih Androida s 5,5 mm kućištem) i odličan 64 bitni procesor s mnogobrojnim senzorima što pruža mnogo krajnjem korisniku. Istina je da će se ovaj uređaj zahvaljujući marketingu prodati više nego sve Lumije zajedno. Apple je ovim potezom vrlo taktično povećao izbor uređaja i tako pokrio široki spektar svojih štovatelja/korisnika te na kraju stvarno treba odati počast njegovom PR-u koji i dalje radi svoj posao najbolje na svijetu.

apple