Kad se Lumia 920 zapali na punjenju ne eksplodira i dalje radi :)

id90506_thumb

Nokia uređaji nisu otporni baš na sva oštećenja te se zna dogoditi dogoditi da se i oni ponekad zapale prilikom punjenja. Upravo se to dogodilo brazilcu Fabriziu koji je stavio svoju Lumiju 920 puniti preko noći te je ostavio ispod jastuka. Ujutro je Fabrizio primjetio izgorenu plastiku oko microUSB utora.

Međutim, Nokia Lumia 920 se nije zapalila kao neki konkurentski uređaji (Samsung primjerice) već je ostala potpuno ispravna te se ponovno mogla puniti. Brazilac na žalost nije bio u mogućnosti popraviti uređaj besplatno jer mu je istekla dvogodišnja garancija pa je ljutit rekao kako će mu sljedeći uređaj biti Android.

Iz ovoga možemo izvući nekoliko pouka. Prva je da ne stavljate uređaj puniti preko noći ispod jastuka jer postoji vjerojatnost da vam se ovako nešto dogodi. Vjerojatno je dvogodišnjoj Lumiji USB utor bio pomalo raskliman pa je došlo do pregrijavanja prilikom punjenja.

Druga pouka bi bila da Nokia uređaji neće eksplodirati ukoliko im se dogodi ovakav kvar te će čak nastaviti raditi pa bi Fabriziu bilo bolje da ponovno uzme Nokia Lumia uređaj.

 

Via