Lumia Camera u 4. kvartalu dolazi za Lumiju 830, 930, Icon i 1520

Lumia_Camera

U članku na službenom Conversations blogu Microsoft je pojasnio novosti koje donosi nova Lumia Camera. Već smo mogli vidjeti da s novom kamera aplikacijom dolazi mogućnost snimanja videa u 4K rezoluciji (Moment Capture), poboljšanja u brzini aplikacije te  mogućnost Rich Capture koja donosi HDR i dinamičku bljeskalicu. Ovdje treba napomenuti da Lumia 830 neće podržavati 4K snimanje zbog hardverski ograničenja, već se Moment Capture vršiti u FullHD rezoluciji sa sličicama veličine 2 megapiksela.

Nova kamera aplikacija Lumia Camera u četvrtom bi kvartalu trebala biti dostupna za Lumiju 830, 930, Icon i 1520 zajedno s Lumia Denim nadogradnjom. Postoji mogućnost da će i ostali uređaji vidjeti aplikaciju Lumia Camera, ali samo kao preimenovanu verziju aplikacije Nokia Camera jer je Microsoft već počeo uklanjati Nokia branding i uvoditi Lumia brand.

Lumia_830_rear_Camera

Ako je vjerovati jednom od glavnih kamera stručnjaka u Microsoftu, Lumia Denim nadogradnja ne donosi nikakva poboljšanja u fotografiji za ostale Lumia uređaje.

 

Više o novostima u fotografiji koje donosi Lumia Camera pročitajte na službenim Microsoft stranicama.