Microsoft predstavio novu dodatnu opremu za Nokia Lumia uređaje

HD-101

Microsoft je nastavio tradiciju Nokije te je na IFA kongresu predstavio novu dodatnu opremu paralelno s novim Nokia Lumia 830 i 730 uređajima. Prvi predstavnik Nokia dodatne opreme je Microsoft Miracast priključak HD-10 koji omogućava direktan prijenos sadržaja zaslona uređaja na veće zaslone poput monitora ili televizija. Ovaj priključak je dizajniran u stilu Nokia pločice za bežično punjenje DT-601, a sastoji se od dva dijela, jednog ukopčanog u vaš TV i drugog s nfc čipom kojeg možete držati bilo gdje i koji omogućava Lumia uređajima s podrškom za Miracast i nfc brzi transfer slike.

HD-10 priključak će koštati 79€, odnosno 600 kn a doći će na tržište već krajem rujna u bijeloj ili crnoj izvedbi.

Youtube

 

 

Nokia DT-903

DT903

Microsoft je predstavio novu verziju popularne pločice za bežično punjenje koja ima kodno ime DT-903. Ova pločica je mnogo interaktivnija s obzirom da podržava Bluetooth Low Energy vezu putem koje se povezuje s uređajem. na taj način punjač zna koliki je kapacitet baterije Lumije te kada joj treba osvježenje. Kada se uređaj postavi na pločicu ona emitira blago svjetlo u svojem podnožju, a također ima LED svjetlo za obavijesti poput propuštenih poziva i poruka.

Noia DT-903 će biti dostupan u listopadu po cijeni od 59€, odnosno 448 kn. Pločica će doći u bijeloj, jarko zelenoj i narančastoj boji kao i Lumia uređaji.

 

 

Nokia CP-3086

Lumia-735-cover

Microsoft je za Lumiju 735 koja ne dolazi s integriranom ovojnicom za bežično punjenje predstavio masku koja će joj omogućiti poprilično zabavan i zahvalan način punjenja uređaja. CP-3086 sjeda na mjesto izmjenjive maske Lumije 735 te dolazi u njenim standardnim bojama, tamno sivoj, jarko zelenoj i narančastoj. Cijena maske iznosi 14,90€, odnosno 113,24 kn.

 

Nokia CP-627

CP-627

Za Lumiju 830 koja je prvi pristupačni smartfon visoke kvalitete je predstavljena zanimljiva maska CP-627 koja osim ugrađene ovojnice za bežično punjenje ima i zaštitni prednji pokrov. Kada se pokrov postavi na poleđinu uređaja, bežično punjenje se i dalje može nesmetano obavljati zahvljujući novom Qi standardu.

Maska će biti dostupna u listopadu po cijeni od 24,90€, odnosno 189 kn, a doći će u tamno sivoj, jarko narančastoj i zelenoj boji.

 

Microsoft