Microsoft: Windows Phone za 250 kuna? Da, u Indiji

530

Kada je učinio licencu Windows Phone 8.1 OS-a besplatnom, Microsoft  je žestoko napao niže segmente tržišta i pridobio nove partnere. Proizvođačima uređaja po pitanju troškova proizvodnje sada se više isplati napraviti Windows Phone, za kojeg ne izdvajaju naknadu za korištenje OS-a, nego u svoje uređaje ugraditi Googleov Android za koji se plaća naknada za korištenje Google aplikacija, ali i naknada drugim tvrtkama, posebno Microsoftu, oko korištenja drugih patenata vezanih uz uređaj.

Google je danas u Indiji pustio u prodaju prve uređaja s Android One operativnim sustavom koji je posebno optimiziran za uređaje sa slabijim hardverom. Kao odgovor na tu prijetnju Microsoft je najavio predstavljanje superjeftnih Windows Phone uređaja čija bi cijena trebala iznositi 40 dolara, tj. manje od 250 kuna. Potpredsjednik prodaje mobilnih uređaja u Microsoftu Chris Weber najavio je kako će Microsoft u narednih 12-18 mjeseci dodatno spustiti cijenu WP uređaja u Indiji, ali će ti superjeftini uređaji zadržati temeljno obilježje Windows Phonea – fluidnost i visoko korisničko iskustvo.

Microsoft je danas na području Indije u prodaju pustio Nokiju 130 po cijeni od 19 eura. Iskustvo tima koji je u Nokiji proizvodio obične telefone zasigurno će pomoći u optimiziranju i izradi još jeftinijih Windows Phone uređaja iz Microsofta.

via izvor