Nokia.com stranice počele s prebacivanjem na Microsoft Devices stranice

microsoft devices

Microsoft je nakon kupnje Nokijinog odjela za uređaje i usluge najavio postupno odmicanje od Nokia loga i prebacivanje svih Nokia brendiranih proizvoda na vlastiti Microsoft brend. Naravno, svi smo više manje znali kako će brzo doći dan kada će Microsoft početi postavljati svoj logo na određene proizvode i usluge koje je kupio, i to se upravo dogodilo s nekadašnjim službenim Nokia.com stranicama. Kada odete na Nokia.com, ili pak na lokalne stranice Nokije Hrvatska, prva veća promjena je jasno istaknuti Microsoft i Nokia logo, klikom na kojeg vam se učitava prikaz stranica tih dviju tvrtki. Globalna Nokia.com stranica već je negdje prebačena na Microsoft Devices stranicu. Vjerojatno će uskoro i ostale lokalne stranice prilagoditi novim dizajnerskim obilježjima koje propisuje Microsoft i voditi na njegove lokalne stranice.

microsoft stranice

Nokia stranice

U narednih nekoliko mjeseci, ili čak do kraja godine će Nokia ponovno dobiti svoju Nokia.com domenu gdje će biti smještene podstranice njenih poslovanja, HERE, Networks i Technologies.

Iako smo se nekako ponadali Nokia logu na budućim smartfonima, i tome će ubrzo doći kraj te bi već sljedeći “Nokia” uređaji mogli biti brendirani s Microsoft (možda Lumia?) i  Windows logom. Čak je na stranici Nokije Hrvatska vidljivo kako se Lumia 930 prikazuje kao smartfon s Windowsima a ne s Windows Phone os-om što ukazuje na radikalnu promjenu u reklamiranju te platforme i njenom poistovjećivanju s mnogo jačim Windowsima.

win 930