Novi Trekstor WP8.1 uređaj će biti prava konkurencija Lumijama donjeg cjenovnog ranga

trekstor 1

Jedna od pozitivnih stvari koju je Nokia imala od Microsofta prije prodaje Odjela uređaja i usluga je ekskluziva na WP platformu. To se ponajprije odnosi na potpunu dominaciju tržištem čime je spriječena najezda ostalih proizvođača mobilnih uređaja u donjem cjenovnom segmentu. Naravno, to je ostavilo Nokiju na cjedilu te je uglavnom sama iznijela WP s dna zastupljenosti i odvelo je do situacije gdje je prodaja odjela bila neizbježna. Međutim, dugoročno gledajući Nokia ili pak Microsoft Mobile se tek sada kada je etabliran u WP ekosustavu može boriti s raznim proizvođačima i spuštati cijenu WP uređaja na radost korisnika. Tako je u posljednjih nekoliko mjeseci WP svijet dobio 14 novih proizvođača pametnih uređaja i 22 nova WP8.1 smartfona što je donijelo prijeko potrebnu raznovrsnost inače potrebnu za opstanak bilo kojeg ekosustava na ovoj planeti.

 

Posljednji koji je došao u WP svijet je talijanski Trekstor s Dual SIM modelom koji ima doista zanimljive specifikacije s obzirom na očekivanu cijenu od 120 do 150€.

 

Uz 1,2 GHz četverojezgreni Snapdragon procesor tu je 4,7 inčni LCD zaslon, 512 MB RAM-a, 8 GB interne memorije proširive s microSD karticama, 8 MP skamera s LED bljeskalicom te 2 MP prednja kamera. Sve djeluje poprilično zanimljivo i ukoliko uređaj bude dostupan na širem tržištu će biti prava konkurencija Lumia i ostalim WP8.1 uređajima donjeg cjenovnog segmenta.

 

Youtube

 

Via