Uživo iz Berlina: #morelumia

Lumia 830

U 10 sati po srednjoeuropskom vremenu trebala bi početi Microsoftova #morelumia konferencija u Berlinu. Na IFA sajmu koji se ovih dana održava u Berlinu očekuje se predstavljanje dva nova uređaja srednje klase, Lumije 730 i Lumije 830. Uz nove uređaje, očekujemo i predstavljanje dodatne opreme kao i novog Lumia softvera.

Predstavljanje uživo možete pratiti ovdje.

#morelumia konferencija u Berlinu

Chris Weber #morelumia

#morelumia konferencija započinje uvodnim govorom predsjednika globalne prodaje mobilnih uređaja u Microsoftu Chrisa Webera. Govori o iskustvu prelaska  u Microsoft i najavljuje nove inovacije koje će predstaviti na tržište. Sumira do sada predstavljene Lumia i Nokia uređaje zajedno s WP i Lumia softverom. Sada o aplikacijama. Preko 300 000 aplikacija u Trgovini. 500 aplikacija dnevno objavi se u Trgovini.

Lumia DenimNajavljen Lumia Denim softver. Lumia Denim donosi mogućnost glasovnog pozivanja Cortane. Demonstracija Cortane uživo.

Screenshot (204)

Lumia Demin donosi i nove opcije Lumia Camera. Aplikacija Lumia Camera sada je mnogo brža. 4K video stiže na Lumia uređaje. Iz 4K videa moguće je spremati pojedine slike, a moguće je načiniti i akcijsku fotografiju. 42 milisekunde između okidanja fotografija.

Lumia Denim prvo stiže za Lumiju 930, Icon i 1520 te za sve ostale Lumia WP8 uređaje u 4. kvartalu ove godine.

Lumia 830

Najavljuje da će se sukobiti s Appleom i Samsungom u segmentu cijene. Predstavljena Lumia 830 – prvi pristupačni flagship. Najtanja Lumia do sada dolazi s PureView 10MP kamerom, ZEISS optikom i najtanjim modulom optičke stabilizacije.

830 vs iPhone 5S

Usporedba kamere Lumije 830 i iPhone 5S. Weber kaže da su usporedili uređaj i s SGS5, ali je rezultat bio lošiji nego kod iPhonea pa nisu htjeli trošiti prostora na PowerPoint prezentaciji. Lumia Camera donosi inteligentnu bljeskalicu zvanu – Dinamička bljeskalica. Uređaj snima više fotografija, jednu bez bljeskalcije, a drugu s bljeskalicom pa je naknadno moguće podešavati svjetlinu fotografije. Ne samo svjetlinu već i ostale elemente fotografije.Novi način dijeljenja fotografija. Preko Storyteller aplikacije moguće je dijeliti “živuće fotografije” u oblak.

Microsoft Scren Sharing for Lumia phones HD-10

Predstavljena dodatna oprema za dijeljenje fotografija. Potrebno je samo dotaknuti uređajem dodatnu opremu i sadržaj s uređaja se projicira na velikom zaslonu. Uređaj se zove Microsoft Screen Sharing for Lumia phones HD-10.

Smart Wireless charging plate

Lumia 830 dolazi s 2220mAh baterijom i ugrađenim bežičnim punjenjem. Predstavljen novi punjač za bežično punjenje. Inteligentni bežični punjač koji prikazuje notifikacije, podržava NFC i obaviještava korisnika o statusu baterije. Potreban WP8.1 Update 1 i Bluetooth 4.0.

Lumia 830 cijena

Lumia 830 tanka je 8.5mm, a masa joj iznosi oko 150 grama. U prodaju kreće u ovom mjesecu po cijeni od 330 eura.

Lumia 730 735 Dual SIM

Predstavljena Lumia 730 Dual SIM i Lumia 735. Riječ je o ultimativnom selfie uređaju. Malo podbadanja Samsunga oko Oscar selfija. Na pozornici izvode grupni selfie.

Lumia 730 Selfie

Predstavljena Lumia Selfie aplikacija. Omogućuje dodavanje filtera i uređivanje slefija. Moguće povećavanje i izražavanje raznih dijelova lica i slično.

Lumia Selfie App

Selfie aplikaciju je moguće koristiti i sa stražnjom kamerom uz pomoć zvučnog navođenja pri stavaranju selfija. Aplikacija u Trgovini dostupna od danas za sve Lumia uređaje. Osim za selfije, prednja kamera je dobra i za Skype pozive.

Besplatna preplata na Skype 3 mjeseca za sve kupce novih Lumia. Promocija započinje s Lumijom 830 koja ide u prodaju ovaj mjesec.

Screenshot (221)

Lumia 730 Dual SIM košta 199 eura bez poreza, a Lumia 735 219 eura. Stražnja kamera Lumije 730/735 iznosi 6.7MP s otvorem blende f/1.9 i ZEISS optikom. U prodaju kreću ovaj mjesec.

Webacast je završen.