Video: Demo nove verzije Nokia X platforme za Nokia X2 uređaj

nokia x softver 2

Chris s Nokiainovation bloga je snimio kratak demo nove verzije Nokia X softvera za Nokia V2 uređaj koja je nedavno puštena krajnjim korisnicima. Nova verzija Nokia X platforme neće biti dostupna za prvu seriju X uređaja s obzirom da postoje određeni hardverski nedostatci tih uređaja, međutim na X2 donosi popriličan broj noviteta, uglavnom promjena korisničkog sučelja.

Youtube

Ovoj seriji uređaja je bit bila (ili još uvijek je) privući potencijalne Android korisnike na WP s obzirom da Nokia X softver poprilično nalikuje na WP platformu. Moram spomenuti kako mi se sviđa sučelje platforme s inkorporiranom Fast Lane stranicom, glavnom stranicom s poznatim nam pločicama te listom aplikacija. Ovakav raspored sam dijelom očekivao na WP uređajima.

 

nokia x softver 2 pozadina

Međutim, jedna od boljih opcija ove nadogradnje je pozadinska fotografija ili wallpaper koja je prisutna u sva tri izbornika. Osobno mislim da je Microsoft trebao ovo implementirati u WP te da bi on mnogo življe izgledao nego s pozadinskom slikom samo na pločicama. Na Nokia X v2 platformi je kao i kod WP ubačen paralax efekt pomicanja pozadinske fotografije prilikom pomicanja ikona u pojedinom izborniku.

Kako vam se dopada nova nadogradnja za Nokia X2 uređaj?

 

Via