Video: Demo sučelja Lumia Camera aplikacije na Nokiji Lumia 830

manualni fokus za snimanja

Pogledajte video (doduše na tajlandskom) u kojem je demonstrirano sučelje kamere Nokije Lumia 830. Naime, s Lumia Denim nadogradnjom će doći nova verzija (Nokia) Lumia Camera aplikacije koju  većina korisnika Lumia uređaja koristi kao zadanu aplikaciju za fotografiranje. Video je zanimljiv zbog činjenice da prikazuje jednu novu opciju koju će donijeti Lumia Camera aplikacija na ovaj (možda i na druge) Nokia Lumia uređaj. Riječ je o korištenju kontrola za namještanje balansa bijele boje i ručnog fokusiranja za vrijeme snimanja video filma što se vidi kod 4:18 minute videa.

Youtube

To je zaista izvrsno jer će omogućiti ručno fokusiranje određenog objekta za vrijeme snimanja što je primjerice bilo moguće napraviti kod Nokije 808 PV. Tu je doduše trebalo samo dotaknuti zaslon kako bi se fokus prenio na željeni objekt. Nadalje, bilo bi lijepo kada bi se moglo privremeno zaustaviti snimanje što je također jedna od postojećih opcija stare Nokije 808 PV, odnosno Symbiana.

Ipak, nemojte se pre rano početi veseliti jer tek ostaje vidjeti koje će opcije nove Lumia Camera aplikacije dobiti prvi WP8 Lumia uređaji.