Cortana dobila nove opcije, predlagat će koncerte, pratit letove i dovest vas na vrijeme doma

halo-4-cortana-256389

Microsoft je poprilično uložio u razvoj Cortana glasovnog asistenta i ona svakodnevno postaje sve bolja i bolja zahvaljujući mnogim korisnim opcijama koje pruža krajnjem korisniku. Premda se u ovim dijelovima svijeta još ne možemo njoj veseliti, pogotovo kada još nemamo ni mogućnost unošenja prediktivnog teksta na lokalnim jezicima (Hrvatski, Srpski, Slovenski, Makedonski), opet možemo koristiti Cortanu ali na engleskom jeziku čime ćemo izgledati pomalo čudno okolnom puku.

Microsoft je danas na službenom blogu objavio kako Cortana sada ima još nekoliko novih mogućnosti koje će vam pomoći u svakodnevnom životu. Sve opcije funkcioniraju uz pomoć Bing tražilice.

Cortana će od danas prikazivati vrijeme potrebno da prispijete kući s posla kako ne bi zakasnili na nekakav nadolazeći događaj zabilježen u kalendaru uređaja.

Također Cortana ima mogućnost predlaganja koncerta koji se održava u blizini vašeg mjesta stanovanja. Novost je i da ćete s Cortanom moći pratiti letove, odnosno vrijeme polaska i dolaska određenog leta. Ova mogućnost funkcionira uz pomoć Bing tražilice i trenutno je dostupna samo za područje SAD-a.

Još jedna zanimljiva opcija je i mogućnost predlaganja korištenja određenih aplikacija što se temelji na vašoj lokaciji. Primjerice, Cortana će vam reći da li je neka aplikacija funkcionalna s obzirom na mjesto gdje se nalazite. Ova opcija je dostupna za UK i SAD regiju.

Što vam se čini? Jesu li vam zanimljive ove opcije?