Glasina: Nova verzija WP8.1 softvera za Lumia uređaje će se zvati Lumia Emerald?! *DOPUNA*

Lumia Emerald

WMPowerUser blog je naišao na zanimljivu fotografiju, prikazanu ispod nasloba, koja bi mogla otkriti ime sljedeće nadogradnje Lumia softvera, odnosno posebno kreiranog WP8.1 softvera s dodatcima Microsoft Mobile-a. Kako bi se Lumia uređaji istaknuli u odnosu na ostale (kojih nije bilo mnogo), tadašnja Nokia je predstavila svoju varijantu WP8 softvera koji je imao određena softverska poboljšanja kako bi ti uređaji bolje funkcionirali. Do sada smo imali nadogradnje Amber, Black, Cyan, Denim, sve početna slova abecede. Trenutno je posljednja dostupna verzija softvera Lumia Denim i taj softevr se nalazi na nedavno predstavljenim Lumijama 830 i 735/730. Ostale Lumije će Denim dobiti do kraja godine prema sadašnjim saznanjima.

Extras i info 1

Na naslovnoj fotografiji je prikazan Lumia uređaj sa Emerald softverom što bi moglo značiti da će se WP8.1 Update 2 nadogradnja za Lumia uređaje zvati Lumia Emerald. U usporedbi s našom Lumijom 920 (ili nedavno testiranom Lumijom 930) koja je na Cyan nadogradnji, novije verzije dodatnog softvera su Glance PinBoards App Agent (1.3.2.0) i Spam Filter (2.0.0.0), dok je primjerice verzija Rate Us servisne aplikacije starija nego li je na Lumiji Cyan. Uređaj na ovoj fotografiji je najvjerojatnije Lumia 830 s obzirom na ravan rub i činjenicu da ima aplikaciju za Glance zaslon. Stoga je Lumia Emerald već u fazi testiranja i mogla bi se ubrzo pojaviti na nekim novijim Lumia uređajima.

Za sada uzmite ovu informaciju kao glasinu, jer više informacija osim fotografije ne postoji.

 

emerald china

*Dopuna* Na kineskoj mreži Baidu je objavljena nova fotografija zaslona Extras + Info aplikacije gdje je ispisano ime Lumia Emerald, odnosno ime sljedeće nadogradnje WP8.1 osa za Lumia uređaje. Za razliku od prethodne fotografije, na ovoj su verzije aplikacija nešto starije nego što smo imali prilike vidjeti. To bi moglo upućivati da je riječ o lažnoj fotografiji ali opet Emerald ne mora biti pravo ime nove nadogradnje s obzirom da je gotovo svaka imala kodno ime, Black – BitterSweet Shimmer, Cyan – Cherry Blossom, Denim – Debian Red… Neki su odmah rekli kako je riječ o prijevari s obzirom da je suviše rano jer neki uređaji se još bore s dobivanjem cyan nadogradnje, Denim nije ni krenio put postojećih uređaja, a sada se već javlja Emerald. Vrijeme će pokazati svoje  i to je za sada jedina istina :).