Microsoft bi uskoro trebao predstaviti svoj prvi pametni sat

Microsoft-Smart-Watch

Prema pisanju The Forbes magazina, Microsoft bi uskoro trebao predstaviti svoju viziju ili pak verziju pametnog sata. On bi kao i većina do sada predstavljenih trebao uz vrijeme i pregršt drugih informacija pratiti i otkucaje srca što ga svrstava i u domenu fitness naprava. Za razliku od nedavro predstavljenih Samsung Gear S i Moto G pametnih satova, forbesov izvor navodi kako bi baterija Microsoftovog sata trebala trajati dva puna dana prije nego će je trebati ponovno napuniti. To je poprilična prednost u odnosu na konkurenciju te bi također sat trebao raditi sa svim većim mobilnim platformama, WP, Android i iOs. Forbes je dodao kako sat razvija Kinect odjel Microsofta ali da nije isključeno sudjelovanje ostalih odjela u njegovom razvoju. Forbes je najavio kako bi uređaj mogao biti predstavljen sljedeći ili pak u nekom od narednih tjedana.

WSJ pak iz svojih izvora saznaje kako će sat imati 1,5 inčni zaslon, kućište izrađeno od skupog Oxynitride Aluminija, odnosno prozirnog aluminija te da će imati približno 10-ak senzora ugrađene u svoju unutrašnjost. Navodne prototipove testira Surface tim, a obruči sata dolaze u plavoj, crvenoj, žutoj, bijeloj, crnoj i sivoj boji, slično kao i postojeći Lumia uređaji. Cijena uređaja bi trebala iznositi 199$, odnosno približno 1000 kn, a na tržištu bi ga mogli vidjeti za nadolazeće zimske praznike.

Postavlja se pitanje hoće li HERE uskoro predstaviti svoj pametni sat ili fitness napravu o kojoj smo već imali prilike pisati. Definitivno će ovo biti zima pametnih satova.