Video: HERE demonstrirao kako izgleda njegov navigacijski sustav za automobile

Here maps for life

HERE je na svojem službenom Youtube profilu objavio nekoliko videa koji demonstriraju HERE mape i navigaciju za automobile. Tu je prikazan samo mali dio onoga što HERE radi u sklopu projekta povezanog automobila. Zanimljivo je vidjeti koliko je navigacijski sustav povezan s automobilo te je moguće poslati unaprijed predodređene rute na oblak a unutar automobila će to već biti spremljeno. Također su u prvom videu demonstrirane sve dodatne informacije koje HERE pruža vlasnicima automobila s ugrađenom njihovom navigacijom (parking, vrijeme, cijene goriva). S novim načinom postavljanja cijena goriva na hrvatskim benzinskim postajama zanimljivo će biti pratiti cijene naftnih derivata putem HERE mapa te tako odabrati najnižu cijenu za jedno tankanje.

Youtube

Drugi način povezanosti je da se kada uđete unutar automobila vaš uređj poveže s navigacijskim sustavom te se tako prenesu nove destinacije, favoriti i drugo. Također je prikazana povezanost s digitalnom pločom na kojoj mogu biti ispisane informacije navigacijskog sustava ako na glavnom zaslonu imate druge informacije ili pak upravljate klimom.

Youtube

Zanimljiva je opcija praćenja gustoće prometa na HERE mapama. Kada ova opcija postane dostupna u Hrvatskoj i okolnim državama, možda će povećati svakodnevno korištenje navigacije unutar automobila.

 

Youtube

 

U zadnjem videu pogledajte demo SDK za HERE mape gdje je demonstrirano kako će biti moguće mijenjati izgled sučelja HERE navigacije.

Youtube

Tags:,