Kinezi oduševljeni s dizajnom Lumije 1020 napravili Android verziju :)

l1020-0

Svima nam je poznato da Kinezi mogu vrlo lako napraviti prave sinjske arambašiće od riječnog lososa ili pak Space Shuttle pa ne čudi da su napravili poprilično vijernu kopiju Lumije 1020. Naravno, svako oko istinskog Nokialjupca bi na prvu vidilo kako se ne radi o Lumiji 1020 no neki će manje upućeni kupci pasti pod dojam crnog oka kamere na kojem je umjesto Nokia loga ispisano Android. Isto tako umjesto carl zeiss optike te PureView tehnologije kamera nusi 3 MP senzor, a tu je i dobro odrađena kopija Xenon bljeskalice koja je u stvari jednostruka LED bljeskalica.

Kopiranje ide i do te razine da je samo sučelje Android os-a toliko izmjenjeno da podsjeća na WP8 os, a također ima i prepoznatljiv izbornik s aplikacijama :). Zaista je zanimljivo pratiti sva ona povlačenja po sudovima velikih kompanija poput Nokije, Samsunga i Apple-a dok s druge strane male kineske firme reproduciraju njihove uređaje bez plaćanja ikakvih prava.

Unatoč zanimljivoj cijeni od kojih 200 kn i Android 4.1 osu kojeg pokreće, uređaj ima jako malo slobodnog RAM-a te je spor kao blato po pisanju AAWP bloga koji ga je i testirao :).