Na Z Launcheru rade dizajneri iz tima koji je stvarao Nokiju N9

Z-Launcher-N9

Nokia je na Nokia US twitter profilu nedavno objavila kako će se Nokia priča nastaviti 17. studenog, odnosno za kojih 2 tjedna. Velika je vjerojatnost da će na taj datum Microsoft preimenovati Nokia profile u Microsoft Lumia, a Nokia ponovno preuzeti svoje globalne twitter profile i nastaviti plasirati svoje proizvode. Kako se u posljednje vrijeme sve više reklamiraju Nokijin ZLauncher kao i HERE Mape  za Android velika je vjerojatnost da će novi fokus što se nas krajnjih kprisnika usluga tiče biti na aplikacijama za sve moguće mobilne platforme, od WP pa preko iOS-a do Androida. Uređaje koje bi uskoro mogli vidjeti su nekakvi nosivi fitness uređaji ili pak pametne naočale što će biti predstavljeno kroz paletu proizvoda HERE odjela. Što se tržišta smartfona tiče, Nokia se tu neće vratiti tako brzo. Iako su sami priznali kako je njihov brand u tom segmentu najviše prepoznatljiv ipak se uslijed ugovora s Microsoftom tu neće vratiti sve do 2016. godine.

Međutim, jedna stvar veseli. Prema navodu šefa PR-a za Z Launcher, Johna Kneelanda, dio velikog dizajnerskog tima koji je radio na Nokiji N9 je fokusiran na izradu tog Android launchera. Moguće je da će Z Launcher biti maska Android os-a za buduće Nokia uređaje?

Rano je za nagađati jer se mnogo toga može promijeniti do 2016. godine kao što sam već pisao, ali zasigurno proizvodnju Nokia uređaja na što smo navikli nećemo više vidjeti. Logistika je sada prebačena u Microsoft, pogoni isto, a budući proizvođač hardvera bi mogao biti FoxConn ili pak Compal po nacrtima iz Nokije.