Novi Nokia uređaji bi mogli doći krajem 2016. godine

Nokia-brand-licensing

Nokia je danas održala događaj namijenjen investitorima, ali je procurila koja informacija i za sve znatiželjnike, odnosno ljubitelje imena i brenda Nokia. Uz čvrstu najavu kako će Nokia i dalje raditi na spajanju ljudi Raajev Suri je definitivno potvrdio kako će se Nokia vratiti u domenu izrade uređaja namijenjenih širem tržištu. Nokia brand je i dalje vrijedan, nalazi se na 98 mjestu svjetski najpoznatijih brandova s 3,2 milijarde € ukupne tržišne vrijednosti te će ga se kao takvog nastojati iskoristiti. Za licenciranje brenda i softvera drugim proizvođačima će biti zadužen Technologies odjel,  a nove Nokia uređaje bi mogli ugledati tek u četvrtom tromjesečju 2016. godine premda bi Nokia već sada mogla svoj brand najmiti drugima. Ono što daje Nokiji prednost je da bi ona imala potpunu kontrolu nad softverom i hardverom koji bi se ugrađivao u uređaje s Nokia logom. Na taj način bi se osigurala kvaliteta a maksimalno smanjili troškovi. Uređaje bi proizvodile tvrtke poput FoxConn ili Compala koji već sada proizvode uređaje za razne poznate brandove.

Nokia-brand-licensing-2

Nadalje, na događaju se govorilo i o planovima drugih odjela te je uglavnom fokus prebačen na njihov očekivani financijski rast. Veseli činjenica kako se od HERE odjela očekuje širenje poslovanja u svrhu pronalaženja novih izvora zarade čime se da naslutiti možebitno predstavljanje nosivih uređaja premda nisu spomenuti direktno u prezentacijama.

Dok ne izađu novi uređaji, od Nokije ćemo vidjeti nove softvere, bolju infrastrukturu te nove ideje s čime će se oplemeniti mobilna industrija.

Nokia / NPU

Tags: