Video: Kratak demo #Nokia N1 tableta i Z Launcher aplikacije

 

Nokia N1 tablet

S predstavljenim android tabletom N1, Nokia se ponovno vratila na stare vode, odnosno u proizvođača (mobilnih) uređaja namijenjenih širem tržištu. Ipak, nije sve isto kao i prije. Premda je Nokia N1 tablet dizajniran od strane Nokia stručnjaka, on je proizveden u suradnji s tvrtkom (FoxConn?) koja će kako stvari stoje biti zadužena za isporuku i prodaju uređaja na svjetska tržišta kojoj je Nokia iznajmila svoj logo, industrijski dizajn i Z Launcher. Osim distribucije i prodaje ta tvrtka će biti zadužena za garanciju, odnosno pružanje podrške svim budućim vlasnicima N1 tableta.

Iako nije sve isto kao i prije, s ovim predstavljanjem je Nokia otkrila onaj svoj “Plan B” koji je trebao zamijeniti WP ukoliko on nije uspio. No, zamjenu WP platforme Androidom je preduhitrila prodaja odjela koji je nanio popriličnu štetu cijeloj kompaniji pa je budućnost nešto drugačija.

Objavljen je i prvi promotivni, odnosno video predstavljanja ovog povratničkog proizvoda kojeg možete vidjeti ispod.

Isto tako je objavljen i demo video Z Launchera koji će predstavljati korisničko sučelje Nokia N1 tableta. Ipak prvotno predstavljanje Launchera nije bilo samo izbacivanje jednog usputnog proizvoda već se na tabletu radilo neko vrijeme, čak i dok je stari Odjel uređaja i usluga bio još u vlasništvu Nokije.

Paralelno s predstavljanjem tableta, Nokia je objavila Z Launcher aplikaciju na Google Play trgovini čime je ona postala dostupna za sve vlasnike Android uređaja. Z Launcher možete preuzeti klikom na ovaj link.

Uređaj će biti dostupan u dvije varijante, Lava sivoj i boji čistog aluminija a u prodaju će  krenuti tijekom prvog tromjesečja diljem Kine, a potom u druge države diljem planete. Cijena uređaja će iznositi 249$ prije poreza, odnosno približno 1.400,00 kn.

 

Tags: