Video: Microsoft Lumia 535 bi mogla postati hit smartfon

Lumia 535

S predstavljanjem Lumije 535 Microsoft je započeo novu eru u mobilnoj industriji. S ovim uređajem kreće polagana zamjena postojećih Nokia Lumia smartfona te Microsoft počinje graditi vlastiti brand. Iako je to svakom Nokia fanu (primjerice meni) teško vidjeti, s time se otvara prostor za predstavljanje novih (pametnih) uređaja s Nokia logom u dogledno vrijeme. Nadam se da s ovim Nokia neće pasti u zaborav već će se uvažiti povijest Lumia uređaja koje je Nokia stvorila, u koju je ubacila svoju filozofiju dizajna te na kojima i dalje predano rade isti ljudi odgojeni u duhu tvrtke koja nas je spojila.

Da ne idem previše u sivu zonu emocija, važno je spomenuti što Lumia 535 predstavlja. Ovaj uređaj je odlična taktika Microsofta te iako se čini kao ubojica trenutno postojećeg modela Lumia 630 (što i je), Microsoft će s obzirom na cijenu još jače napasti tržište smartfona donjeg cjenovnog ranga. Za razliku od Lumije 630, Lumia 535 ima 5 MP prednju kameru, LED bljeskalicu, 1 GB RAM-a, jaču bateriju kapaciteta 1905 mAh, dvostruko tapkanje za otključavanje zaslona te senzore za blizinu i ambijentalno svjetlo. Unatoč Snapdragon 200 procesoru koji je vidno slabiji i nedostatku Sensore Core tehnologije za praćenje vaše aktivnosti, Lumia 535 će mnogima upasti u oko.

 

Video demo:

 

Također je s njom predstavljena i nova boja, plava. Iako je Nokia i prije imala mega popularnu cyan verziju Lumia uređaja, Microsoft Mobile se odlučio na tamniju varijantu plave i prema službenim fotografijama uređaj izgleda izvrsno. Sve to je upakirano u izvrstan dizajn te će definitivno pomoći širenju WP platforme. Ovaj uređaj je zaista izvrstan primjer budžetnog smartfona s obzirom da bi mogao koštati približno 1.100,00 kn i definitivno se veselim njegovom testiranju.

Uvertira u Microsoft Lumia svijet je za sada izvrsna i budućnost izgleda sigurno ukoliko nastave s ovakvim ponudama. Još kada bi poradili na dovođenju i ažuriranju aplikacija možda im se i skine nadimak Betasoft :).