Flurry Analytics: Za blagdane Microsoft zauzeo 5.8% smartfon tržišta

Top_Manufacturers_hires_vJE-620x486_thumb

Tvrtka za istraživanje tržišta Flurry Analytics objavila je rezultate istraživanja aktivacija smartfona između 19. i 25. prosinca (12. mjesec) ove godine. Flurry je podatke prikupio na osnovu korištenja 600.000 aplikacija, ali nije poznato je li ovo istraživanje ograničeno samo na područje SAD-a ili je riječ o globalnom tržištu. U svakom slučaju, ako su ovi podaci točni, riječ je o velikom uspjehu za Microsoft.

Prema Flurryju, za blagdane ove godine najviše je aktivirano iPhoneova koji su sačinjavali 51.3% tržište. Drugi najpopularniji uređaji pod borom su Samsungovi sa 17.7% tržišta, a treća se vodi Nokia, tj. Microsoft s 5.8% tržišta. Microsoftov udio je veći od kombiniranog udjela Sonyja, LG-a i HTC-a, što je velik uspjeh neovisno o kojem se tržištu radi.

formfactor_hires_vF-620x461_thumb

Flurry je zamijetio i koji su uređaji po veličini najpopularniji božićni darovi. U tom segmentu 2% uređaja pripada kategoriji malih, 64% pripada kategoriji srednje veličine, a 13% su phableti. Po 11% imaju kategorije malih tableta i tableta.

izvor, via