Glasine: Interaktivne pločice, napredniji obavijesni centar i eksplodirajuće pločice stižu s Windows 10 OS-om

exploding live tiles

NokiaPowerUser je dobio dojavu od svojih izvora kako bi se u nadolazećim “preview” verzijama Windows 10 OS-a mogle naći zanimljive opcije, koje bi se mogla pojaviti i na mobilnoj inačici sustava.

Prema izvoru, Windows 10 OS doći će sa značajkom interativnih živih pločica, o kojoj smo pisali ovdje. Interaktivne žive pločice omogućile bi izravan rad s aplikacijom na početnom zaslonu, nešto slično kao widgeti na Androidu. Microsoft Research već je bio objavio videa koja su demonstrirala ovu opciju, a postoji velika vjerojatnost kako će ova opcija stići s Windows Mobile 10 OS-om na pametne telefone.

YouTube

Drugo poboljšanje koje donosi Windows 10 je napredniji obavijesni centar. Osim već dugo spominjane opcije direktnog odgovaranja na obavijesti, obavijesni centar trebao bi dobiti nove dizajnerske elemente te nove mogućnosti poput upravljanja glazbom.

Treća spomenuta opcija u glasinama su “eksplodirajuće pločice”, čiji je dolazak na platformu potvrdio i Windows Central (WC) prije koji dan. Ova značajka je još poznata kao MixView.

Predstavljanje ovih noviteta očekuje 21.1. na zakazanoj Windows konferenciji u Redmondu. Microsoft je ovaj put omogućio praćenje uživo, uz napomenu kako će link za prijenos biti objavljen naknadno.