*Dopuna* #Nokia C1 bi mogao biti prvi Nokia Android smartfon sa Z Launcherom?!

nokia c1 android

S predstavljanjem Nokia N1 tableta, svima nam je bilo jasno da Nokia neće tek tako napustiti domenu pametnih uređaja, odnosno mobilne industrije. S obzirom da posjeduju nebrojeno patenata neophodnih za funkcioniranje smartfona logično je da će Nokia nakon prestanka važenja obaveza prema Microsoftu predstaviti novi smartfon s Nokia logom. Tu pretpostavku je potvrdila objavljena fotografija možebitnog Nokia C1 uređaja koji bi kao i Nokia N1 tablet mogao biti pokretan Android softverom s Z Launcher aplikacijom na površini.

nokia c1 zakrivljen

Dok je prva fotografija (naslovna) realna, druga objavljena fotografija djeluje poprilično lažno no moguće je da je Nokia namjeravala zakriviti zaslon uređaja premda ne vjerujem da će baš biti ovakvog oblika.

Dok se o specifikacijama ne zna mnogo, FoneArena nagađa kako bi mogli vidjeti 5 inčni uređaj s Intelovim chipsetom, 2 GB RAM-a, 32 GB interne memorije te 8 MP kamerom straga i 5 MP kamerom sprijeda.

Nokia N1 tablet je predan Foxconnu na izradu i distribuciju no za prvi Nokia smartphone se još ne zna hoće li ga proizvesti Foxconn ili neki drugi renomirani proizvođač.

Inače, ovaj Nokia C1 model (ako je uopće istinit) će biti potpuni preokret od već postojećeg C1 modela s Nokia logom :).

nokia C1-01

Via

*Dopuna*

Nokia c1 koncept

Izgleda da je riječ o konceptu Nokia uređaja s Android os-om kojeg je izradio fan. Ipak ćemo još malo morati pričekati pojavljivanje prvih renderiranih fotografija pravog Nokia Android uređaja…