*Dopuna* Nokia više neće održavati HERE navigacijske aplikacije za Windows Phone (ipak hoće!!!)

here

Najveća prednost Nokia Lumia uređaja uz vrhunske kamere jesu i Nokia specifične aplikacije. Među njima se najviše istuču HERE aplikacije za navigaciju i lokaciju koje su ostale dio Nokije nakon prodaje Odjela za uređaje i usluge Microsoftu. GSMArena blog je prenio vijest o tome kako Nokia više neće obavljati nadogradnje HERE aplikacija za Windows Phone platformu već su iste licencirane Microsoftu te će od sata to biti njihova dužnost. To ne znači da je Nokia odustala od HERE mapa već će se posvetiti njihovom daljnjem širenju na platforme koje trenutno imaju više udjela od WP-a. Nokia je već izbacila beta verziju HERE mapa za Android a očekuje se aplikacija i za iOs.

Nama korisnicima Lumia uređaja ostaje nada da će se Microsoft posvetiti unapređenju navigacijskih aplikacija kao Nokia do sada.

Hvala Petru na dojavi :).

 

*Dopuna* Pino iz HERE odjela je na pitanje Nokiapoweruser bloga odgovorio kako je navedena informacija stvar krivog prevoda. HERE aplikacije su vlasništvo HERE odjela te će kao takve i dalje biti nadograđivane od HERE odjela. Nokia i Microsoft su u pregovorima oko toga tko će razvijati druge lokacijske aplikacije za Windows Phone platformu. Dakle, možemo odahnuti i dalje uživati u brzim i efikasnim nadogradnjama ponajboljih navigacijskih aplikacija za mobilne platforme.