Alcatelov Pixi će uz WP pokretati Android i Firefox Os

Pixi-3

Alcatel je danas na CES-u predstavio smartfon koji može uz Windows Phone pokretati Android i FireFox platforme naziva Pixi. Microsoft je već prije pregovarao s HTC-om o izradi uređaja koji će moći pokretati nekoliko platformi no Alcatel je preduhitrio sve i prvi će testirati potrebe tržišta za ovakvim načinom privlačenja kupaca. Težnja da Alcatel pokrije šire tržište se očituje i u dijagonalama zaslona Pixi serije pa su uređaji dostupni s 3,5, 4, 4,5 i 5 inčnim zaslonima.

Nokia se za razliku od Alcatela u borbi za postotke u “Low End” segmentu bacila predstavljanjem Nokia X serije uređaja s modificiranim Androidom koju su činili Nokia X, X+ i XL  i uz rzličite dijagonale zaslona nudili i različit hardver. Svi znamo što se dogodilo s X serijom a pitanje je hoće li istu sudbinu diživjeti i Alcatelov Pixi.

Ideja nije loša no ostaje vidjeti reakcije pomalo zasicenog tržišta. Ne vjerujem da ćemo isto vidjeti na Lumijama, no Microsoftov WP bi s ovim uređajima mogao dobiti još koji postotak na tržištu. Android bi eventualno na Lumia uređaje mogao doći kroz aplikacije što opet poteže mnogo pitanja.

Via