Aplikacija Phone Insider dobila ažuriranje te preimenovana u Windows Insider

insider-app-535

Aplikacija za rano preuzimanje novog OS Windowsa 10 za telefone, Phone Insider, dobila je novo ažuriranje i preimenovana je u Windows Insider. Naziv je sada isti kao i za desktop verziju odnosno za računala. Osim same promjene imena sada se i možete prijaviti na samu stranicu što do sada nije bilo moguće. Druga stvar je da se možete prijaviti i sa svojim Microsoftovim računom, a ne samo sa računom na domeni što je namijenjeno za zaposlenike Microsofta. Pitanje je samo da li će Microsoft dopustiti preuzimanje probne verzije Windowsa 10 već ovaj tjedan ili kako je najavio početkom veljače.

windows-insider-app=screens

Prilikom same prijave dočekat će vas poruka  “no builds found” zajedno sa nekoliko savjeta kako bi bili sigurni da smo se registrirali i da počinjemo sa sudjelovanjem u isprobavanju novog OS.

 “The Windows Insider application provides registered Insiders the ability to receive pre-release OS updates on their phone, directly from Microsoft. For more information about registering and becoming a Windows Insider visit http://insider.windows.com.”

Jedna možebitna loša vijest koja je vidljiva kod same registracije ali i ne mora biti je da na samom početku možda neće svi uređaji moći preuzeti probnu verziju Windowsa 10 a to se vidi i na slici ispod (your phone meets the system requirements).

windows insider1

Po meni ne bi trebalo značiti ništa pošto za registraciju jedino trebamo imati na telefonu Windows Phone 8.1 os. Još jedno upozorenje kojeg se trebate svi držati je: ova verzija koja će biti dostupna za preuzimanje može ometati sposobnost vašeg telefona, te njegovo normalno funkcioniranje. Zato morate biti sigurni da li ga želite preuzeti i snositi posljedice koje mogu doći kasnije.

Windows Insider u WP trgovini.

qr-phone-insider

 Windows Central