CES 2015: Asus predstavio Lumiju 1020, a LG izmislio Glance Screen

Nokia-Lumia-1020-apps

Prvi mjesec je svake godine rezerviran za najveći sajam potrošačke elektronike CES. Iako Nokia nije prisutna na ovogodišnjem CES-u po pitanju predstavljanja novih uređaja, Asus i LG su se pobrinuli da Nokijine inovacije ipak budu prisutne u raznim raspravama o novopredstavljenim proizvodima.

Asus-Zenfone-Zoom-1-620x535

Asus je tako na CES-u predstavio smartfon Zenfone Zoom, flagship cameraphone iz Asusa. Posebna stavka ovog uređaja je njegova kamera od 13MP sa optičkim zoomom, laserskim autofokusom i optičkom stabilizacijom slike (OIS). Zanimljivo je to što je Asus ovu kameru upakirao u kućište koje podsjeća na Lumiju 1020 i njezin famozni prsten.

LG-Glance-View-620x410

LG je napravio logični korak na CES-u i nastavio kopirati Nokijine inovacije. Nakon predstavljanja opcije LG Knock, koja korisniku nudi mogućnost buđenja uređaja s dvostrukim tapkanjem i koja je, prema riječima predsjednika tvrtke, “domaći izum”, LG je predstavio Glance View. Značajka Glance View će premijeru imati na LG G Flex 2 uređaju, ali LG će vjerojatno ovu mogućnost donijeti i na ostale uređaje iz G serije putem softverske nadogradnje. Glance View korisniku omogućuje isto što i Glance Screen, znači prikaz vremena i obavijesti na zaključanom zaslonu.

via: 1, 2