Glasine: WP8.1 GDR2 nadogradnja odgođena radi Windows 10 softvera

Windows-Mobile-10-leak

Sljedeća nadogradnja WP 8.1 platforme (pa tako i za Preview for Developers program) je trebala biti GDR2 nadogradnja. Njen dolazak je predviđen krajem listpada prošle godine, no kao što možete primjetiti taj datum se poprilično otegao. Kako su počele curiti informacije o budućem Windows 10 os-u za mobilne uređaje tako je postajalo sve izglednije kako bi GDR2 mogao biti otkazan i doći najprije putem PfD programa u obliku prve verzije Windows 10 platforme.

NokiaPowerUser blog je iz pouzdanih izvora saznao kako je microsoft odgodio isporuku WP8.1 GDR2 softvera na uštrb Windows 10 platforme koja će biti predstavljena 21. siječnja. Neki djelovi GDR2 nadogradnje, poput mogućnosti postavljanja prečaca za podatkovnu vezu ili pak Cortana digitalni asistent za više jezika, su ionako došli s GDR1 verzijom dok su veće promjene očigledno ostavljene za Win10. Izgleda da je GDR2 već bio gotov za isporuku kako javlja izvor, što bi sugeriralo da će Windows 10 pokupiti većinu njegovih nadogradnji i predstaviti ih kao svoje.

Za kraj treba naglasiti kako je opet riječ o glasini, no vjerovat ćemo izvorima NPU bloga koji su do sada ispali poprilično točni.

.