Microsoft patentirao novi način stišavanja mobilnih uređaja

microsoft patent incospicious copy

Svi smo u nekoliko navrata bili iznervirani osobom koja bi u kinu redovito provjeravala statuse na društvenim mrežama ili vodila konverzaciju s osobom dva mjesta do i kvarila nam užitak gledanja filma.

E pa Microsoft je osigurao patent koji bi trebao spriječiti takvu nelagodu uzrokovanu nesavjesnim vlasnicima smartfona s velikim zaslonima. Microsoft je uveo novi “Inconspicuous mode” ili postavku u kojoj bi uređaj trebao biti neprimjetan široj okolini. Ova opcija bi trebala omogućiti da uređaj bude pametniji kada smo primjerice u kinu, kazalištu ili pak spavamo. S uključenom opcijom uređaj bi trebao u potpunosti smanjiti pozadinsko osvjetljenje zaslona, isključiti zvukove zvona i drugih obavijesti, smanjiti količinu informacija na zaključanom zaslonu a sve će to raditi uz pomoć praćenja naše lokacije putem GPS-a, nfc-a i MAC adrese te koristeći podatke iz kalendara kao i povijesti vašeg surfanja. Slična opcija je već sad dostupna, a naravno riječ je o Quiet Hours koja dolazi s Cortana digitalnim asistentom.

Nije poznato hoće li ova opcija doći s Windows 10 platformom s obzirom da je riječ o patentu, no dok se opcija ne pojavi uvijek možete stišati uređaj te ga ne koristiti dok ste u kinu, kazalištu ili u snu.

Via