Nokia Lumia 2520 neće dobiti Windows 10 softver jer je RT službeno gotov

700-nokia_lumia_2520_home

Nokia Lumia 2520, prvi Nokijin tablet, se pridružila skupini rano i nepravedno otpisanih Nokia uređaja koju su do sada činili Lumia 900, Nokia N9 i Nokia X uređaji. Naime, Chris Weber je u Intervjuu za službeni Lumia Conversations blog rekao rekao kao neće svi uređaji dobiti novi softver, a to se odnosi na uređaje koji pokreću od samog početka propali Windows RT Os. U objavi vezanoj uz besplatnu nadogradnju novog softvera, koja se nalazi na službenim Windows 10 stranicama, Windows RT se uopće ne spominje što možete vidjeti ispod.

Free Upgrade Offer
Great news! We will offer a free upgrade to Windows 10 for qualified new or existing Windows 7, Windows 8.1 and Windows Phone 8.1 devices that upgrade in the first year!*  And even better: once a qualified Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it up to date for the supported lifetime of the device, keeping it more secure, and introducing new features and functionality over time – for no additional charge. Sign up with your email today, and we will send you more information about Windows 10 and the upgrade offer in the coming months.
Nadalje, Microsoft je čak i potvrdio kako će Windows RT biti isključen iz daljnjih nadogradnji čime je i službeno potvrđena njegova smrt, pa tako i svih uređaja koji pokreću taj Os.
Nokia Lumia 2520 je zaista lijepo dizajniran tablet, s jako dobrim hardverskim specifikacijama, ali je nažalost vrlo neisplativ s obzirom na cijenu i budućnost softverskih nadogradnji čime je upitna njegova daljnja prodaja. Šteta što je odabran krivi Os za Nokijin prvi pokušaj u domeni tableta. No, Nokia N1 bi mogla imati drugačiju budućnost.