Nove fotografije Windows 10 platforme otkrivaju nove mogućnosti uređivanja početnog zaslona

WP10

 

Pojavile su se nove fotografije na kojima je navodno prikazan početni zaslon Windows 10 platforme za mobilne uređaje. Na njemu se može vidjeti kako će nova verzija WP softvera donijeti prave pozadinske fotografije te mogućnost postavljanja prozirnih jednobojnih pozadina za pločice. Osim na početnom zaslonu, pozadinska fotografija će biti prisutna i u izborniku aplikacija. Za sada nije poznato hoće li Microsoft ostaviti mogućnost postavljanja pozadinskih fotografija pločica kao i prozirne pločice što ne bi bilo loše, jer je jedan od većih prigovora upravo manja mogućnost modificiranja izgleda ove platforme.

Windows-Mobile-101

Na fotografijama se vidi kako će pločice moći biti grupirane i odjeljene pod jednim nazivom poput sadašnjih foldera kada su u raširenom (otvorenom) obliku. Ne znam kako se vama ova opcija sviđa ali osobno preferiram foldere u trenutnom obliku premda se treba malo naviknuti na njihovo korištenje.

Također će biti moguće grupirati postavke (aleluja) u grupe sličnih, npr. postavke vezane uz mrežu će biti stavljene u istu grupu.

Kako god bilo, više ćemo znati kroz nekoliko dana, odnosno 21. siječnja kada će Windowsi 10 za mobilne uređaje napokon biti predstavljeni svijetu.

Via