Sačuvajte datum: Windows 10 za telefone bit će predstavljen 21. siječnja?!

windows10_thumb

Microsoft je upravo poslao pozivnice za događaj koji će se održati 21. siječnja (1. mjesec) ove godine u Redmondu, na kojem će vjerojatno biti riječ o sljedećoj generaciji mobilnog operativnog sustava Windows 10.Naslov pozivnice je „Windows 10: The next chapter“ s kojima Microsoft želi objediniti sve postojeće verzije operativnih sustava od telefona, tableta pa do PC-a. Sam događaj bit će moguće gledati uživo putem interneta.

Čuli smo mnogo glasine i vidjeli u zadnjih par dana čak i fotografije kako će možda izgledati ti Windowsi na telefonima, makar do sada ništa nije potvrđeno. Urednik portala The Verge zadužen za Microsoft, Tom Warren, najavio je da će na nadolazećoj Windows 10 konferenciji biti vijesti o verziji za smartfone, što nije direktno potvrđeno od Microsofta.tom

Uz ove lijepe vijesti treba samo napomenuti da novi Windowsi za smartfone neće odmah biti dostupni za službeno preuzimanje putem OTA nadogradnje na sve uređaje, ali ostaje nada kako bi ih Microsoft ubrzo mogao ubaciti u Preview For Developers program.

WMPoweruser