Domaća “Lollipop Lockscreen” će unaprijediti zaključani zaslon WP8 uređaja

Lollipop lockscreen

Nakon što je Microsoft na BUILD konferenciji održanoj prošle 2014. godine predstavio Live Lock Screen aplikaciju s kojom bi zaključani zaslon bio dodatno oplemenjen, malo se toga dalje napravilo. Aplikacija je trebala biti ogledni primjer za programere koji bi trebali dalje razvijati slične aplikacije te donijeti neke nove opcije. Prije nekoliko mjeseci je predstavljena TetraLockScreen aplikacija, projekt internog Microsoftovog tima i dalje je opet stvar zapela.

Stvar bi mogli preokrenuti hrvatski programeri okupljeni u timu naziva FLYdream pod vodstvom Matea Jurišića. Aplikacija je poboljšana verzija Live Lockscreen aplikacije za WP8.1 uređaje koja podržava zaključavanje pomoću uzorka, PIN zaključavanje, obavijesti o vremenu, različite animacije te kontrole za glazbu.

S njom će WP uređaji napokon dobiti i otključavanje putem uzorka što ve dugo imaju korisnici Android uređaja.

Treba napomenuti kako aplikacija podržava nekoliko jezika, uključujući: hrvatski, engleski, španjolski, hindu, albanski, talijanski, arapski, njemački te se namjerava proširiti i na druge jezike. Međutim, važnije od toga je i podrška za uređaje s manje memorije (512 MB RAM-a) poput Nokia Lumije 520 i drugih, koji čine velik postotak WP zajednice. a namjeravamo dodati još veću podršku.

Svi demo video filmovi, snimljeni u emulatoru sa 512 MB RAM memorije, prikazuju kako su sve animacije i prijelazi poprilično “glatki” na tim uređajima, kao da se izvode na high-end modelima.

 

Evo nekoliko demo videa koji prikazuju rad aplikacije. Jedna od prvih verzija aplikacije s mogućnošću PIN zaključavanja:

 

U ovom videu možete provjeriti mogućnost zaključavanja pomoću uzorka:

Aplikacija je ovdje još u ranoj fazi tako da je način zaključavanja pomoću uzorka sada dosta ispoliran i bolji nego u odnosu na uzorak s videozapisa.

 

Najnovija verzija aplikacije podržava widget za vrijeme, napredne animacije i mogućnosti prilagodbe.

 

 

Aplikacija će se u WP trgovini zvati “Lollipop Lockscreen” i tip aplikacije je“Live Lockscreen”. Razlog nedostupnosti aplikacije u WP trgovini je što koristi API koji još uvijek nije dostupan za javnost te ga trenutno samo Microsoft može koristiti u svojim aplikacijama(Live lockscreen beta i Tetra lockscreen).

FlyDream tim je trenutno u pregovorima s Microsoftom o dozvolama, točnije sa DPE predstavnicima (Developer Partner Exchange) te je trenutno moguće aplikaciju instalirati samo u emulatoru.