Meizu MX5 će imati Nokijinu 41 MP kameru?!

Meizu-MX4

Već smo prije pisali o glasinama kako su Nokia i kineski proizvođač mobilnih uređaja Meizu uspjeli dogovoriti suradnju za buduće proizvode. Nagađalo se kako će Meizu MX4 Pro verzija namijenjena globalnom tržištu imati već određen Nokijin hardver i softver, no Meizu je to opovrgnuo. Izjavili su kako ne surađuju s fincima te da su trenutno u fokusu izrade svojih uspješnim modela MX4 i MX4 Pro.

Ipak, pojavile su se nove glasine iz kineskih izvora u kojima se spominje Nokia i nova verzija Meizuove uspješnice MX5. Navodno će uređaj imati 5.5 inčni QHD zaslon (2560 x 1440), čudnog omjera 5:3, 4 GB RAM-a, MediaTek-ov MT6795 procesor i ono najvažnije 41MP (PureView?) modul kamere iz Nokije. Kako Nokia ima još nešto više od godinu dana slobodnog vremena prije predstavljanja prvih modela s Nokia logom, svoj hardver mogu ubaciti u druge proizvode i tako dodatno zaraditi.

Koliko su ove glasine točne ne znamo, no Nokia će trebati dodatno usavršiti svoj modul kamere kako bi upao u tanko kućište Meizuovog modela. Već smo prije vidjeli kako je optička stabilizacija poprilično smanjena na Nokia Lumiji 830 pa postoji vjerojatnost da će novi 41 MP modul biti nešto tanji nego prije.

Ovaj model će biti predstavljen tek krajem godine kada ćemo vidjeti razvoj situacije u pogledu predstavljanja zamjene Lumije 1020 što će nam otkriti tko je vlasnik dizajna 41 MP kamere i što će Nokia smjeti prodati kineskim partnerima.

Via 1/2

 

 

Tags:, ,